Priekopník radosti z jazdy.

Vďaka dynamickému dizajnu, kompletne prepracovanej ponuke pohonov a značne vylepšenej technológii podvozku sa nový model BMW radu 1 definuje ako najšportovejšie vozidlo v konkurenčnom prostredí.

Priekopník radosti z jazdy.

5.6.2024

Premiéra nového modelu BMW radu 1 znamená začiatok novej kapitoly 20-ročného úspešného príbehu značky v segmente kompaktných vozidiel. Nová generácia modelu sa bude vyrábať aj v závode spoločnosti BMW Group v Lipsku. Na trh príde v októbri 2024. Najdôležitejší predajný región predstavuje domáci nemecký trh. Okrem ďalších európskych krajín patrí do prvej päťky najväčších trhov nového modelu BMW radu 1 aj Japonsko.

Dizajn exteriéru: Dynamická predná časť a typické proporcie značky BMW

Športovú auru modelu BMW radu 1 podčiarkujú v najnovšej modelovej generácii typické proporcie značky BMW: dlhá kapota, kabína posunutá dozadu, dynamicky plynúca línia strechy a mohutná zadná časť. Rozmery päťdverového modelu sa oproti predchodcovi zmenili len nepatrne. Vonkajšia dĺžka nového BMW radu 1 sa zväčšila o 42 milimetrov na 4 361 milimetrov, pričom rázvor je 2 670 milimetrov. Šírka vozidla je 1 800 milimetrov, pričom výška narástla o 25 milimetrov na 1 459 milimetrov.

Športové prémiové prostredie, interiér bez kože

Novo navrhnutý interiér nového modelu BMW radu 1, štandardne dodávaný bez použitia kožených poťahov, ponúka moderné prémiové prostredie so športovými doplnkami a veľkorysý priestor až pre piatich cestujúcich. Novo navrhnuté sedadlá ponúkajú vysoký komfort na dlhé cesty. Voliteľne sa v ponuke nachádzajú aj športové sedadlá vo verzii Econeer s poťahmi a čalúnením z recyklovaného polyesteru a M športové sedadlá. Perforované čalúnenie sedadiel je dostupné aj vo verzii Veganza s vlastnosťami podobnými koži. Výbava Veganza/Alcantara tvorí súčasť balíka M Sport Package a štandardnej výbavy modelu BMW M135 xDrive.

Súčasť štandardnej výbavy nového modelu BMW radu 1 tvorí aj integrácia smartfónu pomocou rozhraní Apple CarPlay® a Android Auto™. Pohodlný spôsob prispôsobenia užívateľského zážitku v novom BMW radu 1 ponúkajú BMW ID a My BMW App. BMW Digital Key Plus so ultraširokopásmovou bezdrôtovou technológiou pre kompatibilné smartfóny s operačným systémom iOS, alebo Android a Apple Watch, možno voliteľne nastaviť aj cez aplikáciu My BMW.

Objavte viac